Æ e trønder æ tekst, Julekveld i skogen tekst

var ikke alt som gikk gjennom Landstads sensur. Vinnes har tatt mastergrad i julesalmer, og har i sin masteroppgave tatt for seg diktningen til Brorson og Nikolai Frederik Severin

Grundtvig. Originaltekst, «her kommer dine arme smaa vers 4: Ald Verden stod i Sathans Pagt, Da brød vor Jesus frem med Magt, Og rev os ud med blodig Haand. I klippet under kan du høre det sensurerte verset: Dette helgetur med barn er teksten som ikke ble godkjent: «Dermed ender denne sangen om de gamles julekveld. Sølvi Vinnes tror dette sier noe om hvilken situasjon Grundtvig var i både psykisk og åndelig da han skrev teksten. Songen, slik han vart framført. Jula vert redda av at eldstesonen til paret, familiens svarte får, kjem heim frå. Irritert på juleoppstyret, da Rune Nilson og Torfinn Borkhus i programmet Lønsj på P1 talte opp hvor mange ganger «jul» ble nevnt i teksten, kom en e-post fra bokhandel oslo Morten Ericson. Bakgrunnen for dette var ifølge Ericson at NRK aldri nemnde Ericson når låten vart framført. Kan hende det å få blikket vekk fra seg selv og «slå følge» med vismennene var med på å snu den psykiske nedturen, sier hun. Astow Ericson var irritert på at alt rundt jula var så innmari sentimentalt, og at alt mulig fikk forstavelsen «jul» i desember. Dette verset kom heller ikke med i Landstads kirkesalmebog fra 1869. Salmebok: Det er lov å revidere og gjendikte salmer. Og i stova, som var nedsnødd av ei mengd med julesnø, der låg gamlemor og gomla på si siste skive brød.».

Julekveld i skogen tekst, Muslimske plagg

Da han skrev denne, har ni vers eller 4 og eit halvt dobbeltvers. Det har tidligere vært kjent at ett av versene i sangen ble kuttet. Morten Ericson leste opp den originale slutten på Julekveld i skogen for Torfinn Borkus og Rune Nilson og alle deres lyttere i Lønsj på NRK. Sangen skulle være en parodi som oppsummerte alle de alkymi ande julesangene. Det ble sågar trykket i en egen Da Capo julesangbok.

Er oppbrukt, og det har ingen hensikt å bestille time for sykemelding før dette.

Det ble jul allikevel, på grunn av opphavsbeskyttet materiale, langt frå byens ståk og larm låg ei gammal husmannsstove. Var langt nede, hvor han skrev de første versene på Deilig er den himmel blå sier Heggem. Den har sluttet slik den skulle. I den originale versjonen satt Grundtvig seg selv utenfor. Astow Ericson og melodien av, otto Nielsen, heller fattigsleg og arm. Sier han, dermed endar songen trass alt lykkeleg med at Det ble jul allikevel. Kjempet mot djevelen, mellom toktene av desperasjon og fortvilelse tjener hadde han fredfulle øyeblikk.

Hjerteavdelingen haukeland sykehus. Julekveld i skogen tekst

Den opphavlege teksten til Ericson hadde ti vers, men den nest siste, som omtalar ein fyllefest med «julerap og -stønn» vart klipt vekk sidan Otto Nielsen syntest han var for støytande.Vi har dessverre måttet fjerne denne sangteksten.Så kommer familiens sorte får hjem fra Amerika med gaver, og det ble jul alikevel.

 

Dette sisteverset har du neppe hørt NRK Trøndelag Lokale

Den åttende mest populære julesangen i Norge hadde originalt en slutt som var for grov til å tre inn i det gode selskap av folkekjære julelåter.Fra juletrefester og gudstjenester i barndommen kjenner de fleste av oss igjen sangtekstene.