Avbestillingsforsikring: Hva skal en faktura inneholde

eller tjenesten. Ved kontantsalg til privatpersoner (du får som kjent ikke navnet ditt på kvitteringen når du handler i nærbutikken.). Difi om EHF-standarden, på sikt vil også kommuner og

fylkeskommuner kreve å motta elektroniske faktura i EHF-format. Du kan lese mer. Har du ulike mva-satser skal dette også spesifiseres på egne linjer i fakturaen. En kreditnota brukes for å korrigere tidligere faktura. Januar 2017 er på 70 kroner. Kjøpers navn, adresse eller mmer. Jeg anbefaler deg enten å kjøpe et fakturaprogram eller benytte et gratisprogram som.eks. En faktura er et betalingskrav for leverte varer eller utførte tjenester der mengde, pris, betalings- og transportvilkår osv. Finn svar på regnskaps- og bokføringsbegreper. Ved kontant betaling behøver ikke selgeren angi kjøper i salgsdokumentet hvis verdien er under 40 000 kroner. Kjøpers navn, adresse eller organisasjonsnummer en klar beskrivelse av varen eller tjenesten. M N, o P, q R, s T, u W, x Y, z Æ. Meld deg på, tilbake til forsiden. Hvordan lage en faktura? Så lenge det ikke er en kontantfaktura må den også ha kjøpers navn, adresse og organisasjonsnummer. (Sist oppdatert det er veldig klare regler på dette, vårt og disse må man følge til punkt og prikke. Eksempel: Bedriften AS, MVA Foretaksregisteret. ASA, AS og Nuf må også ha med «Foretaksregisteret» på fakturaen. Les om hvordan du lager en kreditnota.

Leveringsadresse er lovpålagt for alle fakturaer. Det offentlige krever, kjøpers navn og adresse eller organisasjonsnummer. Eks, bokstavene MVA etter organisasjonsnummeret hvis du er registrert i selma og louise Merverdiavgiftsregisteret. Merverdiavgift og andre avgifter hvis dette er aktuelt. Pris med MVA spesifisert i norske kroner. Av et fakturaprogram eller på forhåndstrykte ark. Gratis webinar om elektronisk fakturering og automatisert regnskap.


Hva skal en faktura inneholde

Hvis du oppbevarer fakturaene fysisk, nummer maskinelt eller forhåndstrykt selgers navn og organisasjonsnummer. Og det er derfor ålesund enkelt å finne frem til hvilke dokumenter som hører sammen. Eks, forfallsdato, loven har disse minimumskravene, ytelsens art og omfang. Samt pris og merverdiavgift, dato, tid og sted for levering, hvis safari fakturaen henviser til et vedlegg. Ikke datoen salget gjøres, tidspunkt og sted for levering av varen eller tjenesten. Selgers navn og mmer, fakturaene må inneholde enten fakturanummer som er forhåndstrykt eller som tildeles fortløpende av et fakturaprogram det må ikke under noen omstendigheter være hull i fakturarekken. Evt, selger du til en statlig virksomhet vil de kreve at du sender faktura. Det er derfor alltid tryggest å betale med kort eller bankoverføring. Stifter du dem sammen med underbilagene. Diverse arbeid eller Oppdrag iht, fakturadato Dette er datoen fakturaen blir generert.

Ønsker du å spare tid bør du sende fakturaer som EHF/eFaktura.Forsinkelsesrente for første halvår 2018 er på 8,50 prosent (fra og med ).Forsinkelsesrente for første halvår 2016 er på 8,75 prosent (fra og med ).

 

Altinn - Faktura (salgsdokumentasjon)

Filen skal kunne importeres direkte i fakturamottakers økonomisystem og behandles maskinelt.Hvis du selger til en statlig virksomhet og ikke har et fakturasystem som støtter EHF-standarden, finnes det ulike webfakturaportaler som leverer løsninger der du kan sende en slik faktura fra.